MujMac.cz:Redakce - Inzerce - Webmaster
Copyright © 1998-2006 Grafika Publishing s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
|
MS word na web
Vloženo uživatelem: Lanny - uživatel již zaslal 1089 příspěvků (---.31.broadband2.iol.cz)
Datum: 19. 07. 2007 21:27
Dostal jsem spustu word dokumentů , které mám vložit na web. Mnoho jich je několikasloupkových. Koverze to typu html z wordu vyprodukuje ohavné výsledky. Jejich konverze do pdf je dobrá, ale nevím jak by se daly zobrazit přímo (tedy bez nutnosti stáhnout.) Pokusy o konverzi pdf na html pomocí pdftohtml bybly neuspokojivé. Jedna verze vyprodukovala přijatelný layout ale ne češtinu, druhá čwštinu ale jen jako text bez layoutu.
Nevíte někdo o něčem co bu to umělo (krom grabu a produkce png )
Dík. Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: hroch32 - uživatel již zaslal 2276 příspěvků (77.48.45.---)
Datum: 20. 07. 2007 03:49
Pokud by to šlo naexportovat do Pages, tak bych to zkusil odtud. Ale jestli jsou to složitější layouty, tak se obávam, že z toho nic nebude. Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: Lanny - uživatel již zaslal 1089 příspěvků (---.31.broadband2.iol.cz)
Datum: 20. 07. 2007 08:52
Hroch32: I to jsem zkusil. Nic - multi-column se zdá nepřeložitelná.
Zkoušel jsem se optat i jinde. Nakonec zkusím jeden soft, ale stojí asi 300 doláčů, tak by musel umět opravdu mnoho. Já snad word zakážu ![]() Re: MS word na web
Datum: 20. 07. 2007 20:53
Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: hroch32 - uživatel již zaslal 2276 příspěvků (77.48.45.---)
Datum: 21. 07. 2007 14:21
Jo, ale zkuste to někomu vysvětlit. S tajemníkem katedry jsme se kvůli tomu zhádali tak, že jsem málem řval na celou menzu Pletou si standardy se standartami a ještě tvrdí, že .doc je standard, protože to maj všichni......Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: czeXit - uživatel již zaslal 68 příspěvků (10.109.129.---)
Datum: 21. 07. 2007 14:39
jakmile nekde zazni debilni argument o standardu ".doc" argumentuju
stejne debilnim argumentem (protoze tam uz rozumna diskuze konci): " V Africe ma taky vetsina lidi AIDS a nevidim na tom nic standardniho, normalniho ani dobreho." Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 30. 03. 2008 00:22 uživatelem ert. Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: Womack - uživatel již zaslal 337 příspěvků (---.89.broadband7.iol.cz)
Datum: 21. 07. 2007 17:45
... prototože to maj všichni .. ? No snad protože to všem někdo chytře vnutil ... že by nějakej tajemník? ... a jsme doma! Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: Lanny - uživatel již zaslal 1089 příspěvků (---.159.broadband7.iol.cz)
Datum: 21. 07. 2007 18:15
No, nebylo by špatný kdyby byl standard, ale ne tak blbej a tajnej jako word. Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: czeXit - uživatel již zaslal 68 příspěvků (10.109.129.---)
Datum: 21. 07. 2007 22:18
tak jsem dneska hodil z hlavy na papir co me tam uz dlouho lezelo
http://www.netmania.cz/je-doc-xls-standard-ano-stejne-jako-aids-komunismus Editováno 2 krát. Naposledy editováno dne 30. 03. 2008 00:23 uživatelem ert. Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: JohnyB (Jan Brasna) - uživatel již zaslal 17 příspěvků (85.71.179.---)
Datum: 25. 07. 2007 00:41
doc->html->tidy -- Jan Brasna :: www.alphanumeric.cz | www.janbrasna.com | www.wdnews.net Příspěvek zaslán emailem Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Jozo Remen (---.87-197-134.t-com.sk)
Datum: 25. 07. 2007 11:39
Lanny, moc by som si s tym hlavu nerobil a hodil to do PDF. Kto ma PDF plugin na Win (kazdy kto ma Acrobat ma aj plugin) tak sa mu PDF zobrazi v prehliadaci. Na Macu sa v Safari zobrazi tiez (ale inak to nie je problem otvorit). Prihodit k tomu standardny banner od Adobe na Acrobat (download) a poznamku ze na pozeranie bude treba acro a je to vyriesene.
Prevod .doc > HTML s komplikovanym layoutom je fakticky neriesitelny bez pisania vlastneho CSS a cistenia cez Tidy. Ak Ti to ma kto zaplatit tak prosim – ak to robis na fakturu tak si to tam smelo narataj, kazdy 1 subor povedzme 5 tisic. Oni si to nabuduce rozmyslia… Tiez to takto riesim a zrazu dostavam subory pekne v PDF len na umiestnenie na web
Za konverziu .doc som zacal drsne uctovat (ak to nechcu do PDF ale napr. do HTML s presnym formatenim) a je klid Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: Lanny - uživatel již zaslal 1089 příspěvků (---.159.broadband7.iol.cz)
Datum: 25. 07. 2007 13:19
Jožo, dík za povzbuzující odpověď. Dělám to pro neprofitní organizaci. Nejsem web developer a moc toho neumím, tak jsem udělal kompromis a nabídl jsem jim řešení JohnyB. Vždyť jde hlavně o obsah. Když na to nepřistoupí, vnutím řešení tvé. Re: MS word na web
Vloženo uživatelem: JohnyB (Jan Brasna) - uživatel již zaslal 17 příspěvků (85.71.179.---)
Datum: 25. 07. 2007 18:15
BTW pokud maji ty dokumenty prijit na web taky jako "dokumenty" - prilohy - tak to vetsinou u nas prohanime cez http://www.inpdf.cz/ a dal se to neresi. Pokud je to potreba jako soucast webu, tak html export a tidy pripadne detoxy a pak prohnani zpet skrz texy. -- Jan Brasna :: www.alphanumeric.cz | www.janbrasna.com | www.wdnews.net Příspěvek zaslán emailem Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou zacatecnici [a] mujmac.cz. |